China's third biggest bank and its data processing centre (the biggest in Asia and housing a unique mix of state-of-the-art high tech amenities coupled with an unprecedented programme that includes a hotel, an auditorium and leisure facilities) called for a refined, introverted building to offer bank personnel a large-scale oasis of calm in a fast changing part of the city.
The buildings, which are surrounded by streets, are set around a calm, luxurious interior garden. The façades are punctuated by shutters that filter the light. As in traditional Chinese palaces, the plan looks deceptively regular. Its layout is subtly enriched, however, by a doubling up of the north wing, and an east wing slightly set back from the rest, not to mention the dramatic lines of the reception building to the south-east of the site.

AWARDS


2012 - 9th Model habitat China Architectural Design Competition

2009 - Shanghai Excellent Engineering Design

Data processing center ABC Vidéo © AREP 2017 / Grzegorz Tomczak