QUANYECHANG

Pékin, China | 2014 | Culture
Share project
Refurbished surface area: 7 390 m²
  • Client: Beijing Dashilan Yongxing Real Estate Co., Ltd
  • Project management: AREP Ville
  • Studies: 2012-2013
  • Delivery: 2014
During the Ming Dynasty (1368-1644), the district of Da shi lan, South Tiananmen, in which lies the Quanyechang building, was the centre of the business district of Beijing. As part of the redevelopment of this area, Quanyechang was chosen to be refurbished into an artistic and commercial amenity, as had originally been the case, and to display museum pieces and arts and crafts. The project is an opportunity for the building to adapt to its new array of functions and to deal with potential future transformations while highlighting its intrinsic qualities. Laid out as a 80-metre long covered passageway and punctuated by three atriums, the new building hosts in its four storeys about 7 000 m² of exhibition areas, shops and restaurants, including a tea room and a multi-purpose hall.